Сита Печат

Автоматизирани сита за промиване

Desert Fox

desert_fox

Цена: 987 лв.

 

Промиването на злато никога не е било по-лесно!!! Напълнете с вода резервоара с вместимост 15 литра. Включете 12 волтов акумулатор, легена започва да се върти с около 12 оборота в минута, водата започва да се разпръсква през дюзата и на всеки 20 секунди добвяйте по една лопата пясък. Златото се утaява на дъното и по седем канална спирала се изидга към центъра на легена и през отвора се събира в  чашката за злато. Всичко е толкова лесно, че след 10 минути вече ще сте експерт в промиването на злато.

Вижте Desert Fox в действие.

Pro- Camel 24 е големият брат на Desert Fox и е най голямото автоматизирано сито на 12 V предлагано на пазара, кaтo е в състояние да промие до 200 кг златоносен пясък за час.

Цена : 1478 лв

pro-camel-24-group

Вижте Pro- Camel 24 в действие

 

instruction Инструкция "Как да промиваме злато"

 

Патентованите Gravity Trap® сита на Garrett

Проектирани специално за професионалистите!

Ситата са тип 90о проектирани за бързо извличане на златото при сухи или влажни условия. Всички сита са олекотени, зелени на цвят за подобряване на видимостта на златните частици и практически неунищожими за години ползване. Тествани и доказани в целият свят, тези сита са задължителна екстра за всеки златотърсач.

Стандартен комплект ( 120ЛВ. )

 • 35 см проучвателно сито
 • 25 см пакетажно сито
 • Класификатор
 • Засмукваща бутилка
 • 2 контейнера за златни частици
 • Наръчника "Как да намерим злато" от Чарлз Гарет и Рой Лейгал

Специален комплект ( 180 ЛВ. )

 • 38 см супершлюз сито
 • 35 см проучвателно сито
 • 25 см пакетажно сито
 • Класификатор
 • Засмукваща бутилка
 • 2 контейнера за златни частици
 • Наръчника "Как да намерим злато" от Чарлз Гарет и Рой Лейгал
 • Книга и DVD - "Промиването на злато е лесно"

 

Независимо дали сте начинаещ или професионалист, този комплект трябва да бъде неразделна част от вашето оборудване. Това е един от първите инструменти използвани от хората за откриване на находища от злато и все още е от решаващо значение за определяне на златното съдържание на рудата при разработка на мини. Най-ефикасният леген за промиване е този направен от пластмаса. На първо място той не корозира, на второ пластмасата позволява такава обработка, която осигурява максимално задържане на златото. На трето, теглото на легена е 75% по-ниско и на четвърто - възможност да се оцвети така, че златото да се различава лесно. Всяка  една от изброените досега причини е достатъчна за да изберете пластмасов пред метален леген. Начинът на изработка на такъв тип легени (шприцоване под налягане), позволява прецизно оформяне на каналите, което от своя страна увеличава производителността. Размерите на легените варират между 8-18 инча, като 16-18 инчовите се използват от опитни професионалисти. Колкото легена е по-голям, толкова повече издържливост и техника са необходими. Опитен професионалист е в състояние да промие около 1 куб.м за осем часа. Днес с развитието на техниката- въвеждане на коритата за промиване и драгите, дори един начинаещ е в състояние да промие 0.5 куб.м на час. Трябва да подчертаем, че независимо от техниката с която разполагате, комплектът за ръчно промиване е задължителен, дори да го използвате само за почистване на съдържанието на коритото с което промивате. На практика при ръчно промиване се отделят големи люспи злато, като остава черния пясък и много тежки фракции. Винаги събирайте този концентрат за последващо промиване.Така  ще сте в състояние да отделите златинки с размери 10 микрона.

.